Persoonlijke ervaringen

Persoonlijke ervaringen met Ontluikend Coachen

Lees hier de ervaringen van anderen

Jennefer

Ik heb Marleen benaderd ruim 6 maanden na mijn bevalling van ons eerste kindje. Op dat moment stond ik volledig op instorten en zag ik de zin van het leven niet meer zitten. Mijn zwangerschap was pittig en de bevalling was zwaar. Ik heb de nare gevoelens die ik daarbij voelde maanden weggestopt omdat ik vond dat ik moest genieten van het leven, we hadden immers een prachtige gezonde dochter. Toch voelde ik mij diepongelukkig en besefte ik dat er iets moest veranderen. 

De eerste ontmoeting voelde meteen vertrouwd met Marleen. Ze bood een luisterend oor, hield mij een spiegel voor (wanneer nodig), gaf mij fijne adviezen en gaf de ruimte om mijn emoties te uiten. We hebben mijn zwangerschap/bevallingsverhaal doorgesproken, dit was een traject van maanden. Pittig, confronterend maar zeker nodig. Uiteindelijk hebben we de sessies met EMDR afgesloten, om het laatste stukje pijn en verdriet rondom mijn bevalling goed af te kunnen sluiten.

Waar ik eerst alleen maar paniek, angst, verdriet en falen voelde. Voelt het nu goed als ik terugkijk op het afgelopen jaar. De rust en het plezier die Marleen mij heeft teruggegeven is onwijs fijn en ben ik haar erg dankbaar voor. Marleen is een coach met veel ervaring, is rustig en probeert alles vanuit een positieve hoek te benaderen. Marleen heeft er mede voor gezorgd dat ik een fijnere versie van mezelf ben geworden.

Dank je wel Marleen!

Lonneke

"Waarom zocht ik hulp? Na mijn heftige bevalling voelde ik me diep ongelukkig, kon ik niet over mijn bevalling praten zonder paniek en kon ik niet genieten van mijn baby.  Ik had voor mijn gevoel zo gefaald. Mijn baby heeft een vreselijke start gehad door mij. Daarnaast liet mijn lichaam mij in de steek op het einde van de zwangerschap waardoor ik ingeleid moest worden. Ook duurde mijn herstel zo lang. Maar één ding wist ik zeker, ik wil niet een ongelukkige moeder worden. Dus ben ik hulp gaan zoeken en via de verloskundige praktijk kwam ik bij Marleen terecht. We begonnen met het bespreken van mijn bevalling en hebben uiteindelijk EMDR toegepast. De gesprekken met Marleen waren zo fijn, vooral omdat ze zoveel kennis heeft over zwangerschap/bevalling. Je hoeft niks uit te leggen, want ze begrijpt wat je mee hebt gemaakt. Na ongeveer 9 sessies weet ik dat ik niet gefaald heb tijdens mijn bevalling. Ik heb alles gegeven wat ik kon, vanuit liefde voor mijn kindje. Het falen is balen geworden. Het verdriet blijft, maar ik ben wel een stuk gelukkiger en ik voel geen spanning/paniek meer in mijn lijf. Ook heb ik veel geleerd over mijzelf en weet ik wat ik nodig heb tijdens een eventuele tweede zwangerschap/bevalling."

Suzanne

"Ik heb Marleen benaderd toen ik zwanger bleek van mijn tweede kindje en merkte dat ik vanwege

mijn eerste bevalling behoorlijk opzag tegen mijn tweede bevalling. Ik legde Marleen via de mail en

telefoon uit wat mijn situatie was en ze gaf aan me hier goed bij te kunnen helpen. In totaal heeft

Marleen me geholpen om van de nare gevoelens en spanning m.b.t. mijn tweede (aanstaande)

bevalling af te komen. Van tevoren leek het me lastig om over zoiets persoonlijks te spreken met een

onbekende, maar Marleen wist me meteen op mijn gemak te stellen. Ze neemt echt de tijd voor je

en stelt alles in het werk om de persoon die tegenover haar zit zo goed mogelijk te leren kennen

zodat ze je ook zo goed mogelijk kan helpen. Ze kan heel goed luisteren en er gaat een rustige,

empathische energie van haar uit. We hebben in de gesprekken samen verschillende oefeningen

gedaan om de spanning voor mijn tweede bevalling minder te maken, zoals het samen doornemen

van mijn eerste bevallingsverhaal, tips formuleren voor de tweede bevalling, en het bespreken van

de Brains methode. Marleen heeft me heel goed door het proces begeleid, met rust en vertrouwen,

zodat ik de spanning in mijn lijf en hoofd steeds minder voelde worden. Ik zou iedereen die met iets

onverwerkts zit op het gebied van geboorte/bevallen/kraamtijd/moederschap Marleen aanraden. Ze

heeft me echt geholpen om inzicht te krijgen in bepaalde valkuilen en overtuigingen waar ik graag

mee aan de slag wilde. Door de sessies heb ik mezelf beter leren kennen en heb ik het gevoel dat ik

iets blijvends aan de coaching heb overgehouden. Bedankt Marleen!"

Gertrude:

Ik kwam bij Marleen omdat ik mijn bevallingstrauma na bijna 3 jaar nog niet goed verwerkt had. Ze heeft mij op een fijne en rustige manier begeleid in het proces om dit te verwerken. Ik kan het bijna niet geloven, maar volgens mij is het nog gelukt ook. We hebben 4 gesprekken gehad waarin ik veel geleerd heb en wat soms ook best heftig was. Er zat bij mij nog veel paniek en boosheid, wat ik had weggestopt. Nu kan ik terugdenken aan mijn bevalling zonder dat mijn lichaam er paniekerig op reageert. Ik heb zelfs weer vertrouwen in een volgende zwangerschap en bevalling. Daar ben ik Marleen heel dankbaar voor! Wat ontzettend fijn is, is dat ze zoveel kennis heeft door haar ervaring als verloskundige. Ze kon mij dingen uitleggen, waardoor ik nu weet dat ik op sommige dingen geen invloed had. Dat is ook zo'n bevrijding, dat ik mezelf niet langer de schuld geef van wat niet goed ging. Kortom: ik ben heel blij met de hulp van Marleen en raad het iedereen aan die moeite ervaart na zwangerschap, bevalling en kraamtijd! 

Anna

"Ik ben via mijn verloskundige in contact gekomen met Marleen. Ik zelf heb een pittige zwangerschap gehad en de bevalling was kort en intens. Op een gegeven moment was het allemaal een opstapeling van alles bij elkaar, zowel de thuissituatie als met mijn zelf.


Door met Marleen in gesprek te gaan wat heel fijn was, kwam er veel los bij mij en het gaf mijn verheldering en duidelijkheid, wat ook confronterend was. Ik ben ‘sterker’ uit de sessies gekomen.  


Marleen is een rustige en een goed luisterend persoon en dat is heel fijn. Ze geeft je inzichten in bepaalde situaties en handvatten om er mee om te gaan."

Christel

"Via de verloskundige praktijk, bij Marleen als coach terecht gekomen.

Dit was voor mij een fijne, vertrouwde en juiste bijdrage om als kersverse moeder, te

beseffen dat ik niet alleen was.


Mijn gevoelens, emoties die ik ervaarde waren heel normaal.

Marleen, geeft je een luisterend oor, is rustig, geeft je emoties de ruimte en laat je op jezelf reflecteren op een manier die bij je past. Spreekt uit ervaring als moeder, verloskundige en coach. Voor mij waren de gesprekken als een warm bad. Even tijd voor jezelf, je gevoelens en emoties. Eens kijken vanuit jezelf hoe het gaat, hoe je het doet en wat je nodig hebt.


Marleen, voelt precies aan hoe je dat het beste kunt doen. Geeft je die tips en trucs mee.

Niks moet, er mag veel. Nadat ik de gesprekken met Marleen had afgesloten, wist ik het zeker. Je bent niet de enige moeder, die onzeker, of de weg even kwijt is om op te wandelen omdat je moeder bent geworden. Dit mag en kan je ervaren, Marleen helpt je in de gesprekken om weer naar deze weg toe te gaan. Het zetje geven die je nodig hebt, om het weer zelf op te pakken. Ik kon het weer zelf, voelde mij zelfverzekerder en vertrouwde op mijn moedergevoelens.


Perfecte moeders bestaan niet, dat is voor je kind ook niet nodig. Moeders die van tijd tot tijd even voor zich zelf kiezen wel. Dit is voor je kind goed, is mijn ervaring."

Redmar

"Na een pittige hg zwangerschap (extreme misselijkheid) en een zeer moeizaam herstel kwam ik bij Marleen terecht. Ik was zo verdrietig en zo moe.. Ik kon niet eens genieten van onze kersverse baby. Sterker nog: ik vroeg mij af waarom we dit ook alweer wilden.


Door te praten met Marleen leerde ik te accepteren wat er was gebeurd. Na ieder gesprek voelde ik mij iets lichter, alsof er een lading van mijn schouders gleed.

Marleen gaf mij inzicht in mijn gevoelens en ze gaf mij handvatten zodat ik thuis actief aan mijn herstel kon werken. En ook tips voor mijn partner, zodat hij mij bij dit hele proces optimaal kon steunen. 


Ik ben Marleen heel erg dankbaar voor haar hulp in die zware tijd. Mede dankzij haar hulp zie ik weer de zonnige kant en weet ik weer waarom wij een kindje wilden. Het genieten kon eindelijk beginnen!


Ik kan haar absoluut aanbevelen!"

S.
Na een flink portie GGZ-behandelingen in het verleden was ik huiverig voor 'zomaar' een coach. Ik twijfelde of ik verder zou komen dan gewoon een goed gesprek met wat one-liners over geloven in jezelf.


Toch overstag gegaan en wat ben ik daar blij om. Marleen wist mijn bestaande kennis over mezelf moeiteloos te combineren met mijn bevalervaring. Het is daarbij bijzonder waardevol dat ze zoveel ervaring als verloskundige heeft. Ik zou iedere vrouw ontluikend coachen aanraden.
Josien

"Op advies van mijn verloskundige ben ik naar Marleen gegaan om mijn bevalling te verwerken. Ik dacht zelf dat het niet zo nodig was, maar ben heel blij dat ik gegaan ben. Na 3 gesprekken voelde ik weer rust in mijn lichaam en had ik genoeg aan de handvatten die ik van Marleen kreeg. Haar ervaring in de geboorte zorg vond ik erg prettig. Met een paar woorden wist zij wat ik bedoelde of hoe de situatie was."

Elsemieke
"Het gesprek met Marleen heb ik als heel prettig ervaren. Ik voelde mij erg op mijn gemak, waardoor ik goed mijn verhaal kwijt kon en mij gehoord en begrepen voelde. Hierdoor ging ik met vertrouwen in mijzelf de bevalling en kraamweek in en zitten we sinds de geboorte van onze dochter op een roze wolk”.
Harmke
Inmiddels heb ik 2 gesprekken gehad met Marleen. Naast dat ze goed kan luisteren en goede vragen kan stellen is ze ook heel deskundig als verloskundige wat ervoor zorgt dat er inhoudelijke diepgang is in het gesprek. De combinatie van beide ervaar ik als heel prettig!
Marit

Marleen was een ontzettend fijne coach.

Ik kwam bij haar omdat ik na mijn 2e bevalling een enorm nare ervaring hieraan heb overgehouden. De wens voor een 3e was sterk maar de ervaring van de 2e overheerste dit gevoel. Totdat ik via mijn verloskundigenpraktijk, door verwezen werd naar Marleen. 


Ook erg fijn dat ik Marleen ook al goed kende bij de controles van toen der tijd. Ze heeft mij daarom echt gericht ontzettend goed geholpen en gerustgesteld!  Marleen je bent een TOPPER! 


En hoe mooi kan ik afsluiten met de verkondiging: ik ben weer in verwachting!

Mathilde

"Eerlijk is eerlijk, toen je me bij het eerste gesprek vroeg wat ik van jouw coaching verwachtte, was

dat niet veel. Ik dacht dat ik er niet veel verder mee zou komen.


Maar tegen alle verwachting in heb ik na slechts 4 gesprekken weer rust in mijn hoofd en kan ik weer

zonnig naar gezinsuitbreiding bij onszelf en anderen (uit)kijken!


Je bent een professionele, meevoelende en hartelijke coach met veel ervaring in verloskunde.

Marleen, je hebt me geweldig geholpen, heel veel dank daarvoor!

Je mag altijd contact met mij opnemen!